Monday, March 18, 2013

Paris ~ Disneyland!


Disneyland genelde cocuklu aileler tarafindan ya da Paris'te fazladan vakti olanlar tarafindan tercih ediliyor. Gerci biz Paris'e vardigimizin ertesi gunu, Disneyland'a gitmeye karar verdik :) 

Ulasim RER trenleri ve metrolarla saglaniyor. Park biletlerini internetten, seyahat acentalarindan ya da otellerden temin edebilirsiniz. Cunku yaz sezonunda Disney'deki giselerde uzun kuyruklar olabilir, tahminen.



Bence internetten fazlaca yorum okumadan, arastirma yapmadan gitmek lazim. Asil o sekilde tadi cikiyor. Adi ustunde Disneyland, cizgi film ulkesi. Cocuk olmanin ve surprizlerin keyfine varmali :)

Biraz genel bilgi vermek gerekirse...
2 parktan olusuyor: Disneyland Parks ve Walt Disney Studios 



Disneyland Parks kisminda; Main Street USA ile 1900'lu yillara donus gerceklestirmis oluyoruz. Eski bir Amerikan kasabasi atmosferinde lokantalar, dukkanlar... Hersey cok orjinal. Buralarda gezinip havaya girdikten sonra; Frontierland, Fantasyland, Adventureland, Discoveryland isimli 4 diyara ulasiyorsunuz. 

Buralarda cesitli yas gruplari ve merak alanina gore oyuncaklar, canlandirmalar, film seanslari mevcut. Mesela; Fantasyland ufakliklara hitap ederken, Frontierland'da Vahsi Bati havasi yasayabilir, Adventureland'da Robinson'un bir agaca insa edilmis cok katli malikanesini gezebilir, Discoveryland'da buyuk cocuklara yonelik uzay gezintilerine katilabilir, Kaptan EO filmi ile Michael Jackson'i anabilirsiniz :) 


Walt Disney Studios kismi ayri bir dunya :)
TV'den gormeye alistiginiz cizgi filmlerin setinde ve yine bunlardan uyarlanmis lunaparklarda buluyorsunuz kendinizi. Ozellikle, Hollywood Tower Hotel canlandirmasi favorilerimdendi :) 



Ve suphesiz ki Toy Story :) Oralara kadar gidip de yad etmemek olmazdi...


2 resim arasindaki farklari bulunuz :)


Hem vakit yetersizligi hem de aksiyon ve heyecandan artik dermani kalmayan arkadasimi ikna edemedigimden RC Racer icimde kaldi. Artik bir dahaki sefere, belki baska Disneyland'da...
Bir de 45 dakika sira bekledikten sonra kaplumbaga coaster'in kapanmasini saymazsak Disneyland'da bir gun gecirmek cok keyifliydi, tum kucuk ve buyuk cocuklara tavsiye edilir ;) Sayet 2 parki birden gezmek isterseniz, birgun maalesef yeterli gelmiyor. Biz ancak 1 gun ayirabildik, Paris'in saganak yagisli Sonbaharini cizgifilmler ulkesinde gecirmis olduk.


Cizgifilmler Seti
Kendi cizgifilmini hazirlayan minikler :)





Daha detayli bilgiye Disneyland internet sitesi uzerinden ulasabilirsiniz.


Paris Seyahati - Ana sayfasi icin: tiklayiniz.
Gezilesi/Gorulesi Yerler - Ana sayfasi icin: tiklayiniz.


No comments:

Post a Comment