Friday, November 22, 2013

Ebruli Haller 1 ~ Firca Baglama

Her isin, sanatin "mutfak" kismi mesakkatlidir. Ebru'da da durum boyle. 

at kili, gul dali
Ebru mutfagi, firca sarmakla basliyor. Tabi ki kendiniz baglamayip, uygun fiyatlara hazir da alabilirsiniz. [ben heralde oyle yaparim ilerde :)] Ancak, asil ebrucular herseylerini kendileri hazirlamayi tercih ediyorlar. Hem oylesi daha kiymetli, hem de ebru sabrin sanati degil miydi ki? :)




Malzemeler:

ebru fircasi icin malzemeler

-At kili [8-10 cm, tercihen arap atlarinin kuyruk kismindan olmali.]
-Gul dali [Firca sapi olarak gul dali kullanimi, rahmetli ebru ustadi Necmettin Okyay'dan esinlenilmis bir gelenektir. Okyay, usta bir gul yetistiricisi oldugundan, saplarini ebru fircasi yapiminda degerlendiriyormus.]
-Misina [0,50 ya da 0,45 mm]
-Makas ve falcata

Firca baglamanin detayli anlatildigi bir video buldum: http://www.uzmantv.com/ebru-yaparken-ne-tur-fircalar-kullanilir


***

Ebruli Haller anasayfasi icin tiklayiniz.

No comments:

Post a Comment